Wednesday, January 11, 2012

MALAYSIAN GOLDEN F1 BLUE BASE PAK NDAK TALIB (original anak sungai)

Salam aberibadi,

Agak lama aku x merepek di dalam arena blog yg kian mendapat sambutan para peminat arowana ini… Orait… geng…ni aku bawakan 1 entry untuk mereka2 yang nk mengenali Malaysian golden blue base F1 (original anak sungai).

Bukan senang nk memiliki spesis terulung ini wahai teman2 ku. Pak ndak talib tak kan jual ikan ni kepada sebarangan orang. Jadi dengan rasa bangga dan bongkak nya, aku telah menjadi orang kepercayaan beliau…atas dasar kepercayaan dari cucu nya yang sentiasa pressure aku suruh beli ikan tersebut. Aku pun dengan rasa yang agak teruja dengan selamber tapau ikan tu. Takut pun ada, ya la bukan semua ada ikan tu..susah lak tu nk dapat. Tau2 aku dapat peluang tu?tungguuuuuuuuuuuuu lagiiiii..hehehehe

Antara dialog aku bersama cucu beliau

Aku     : ikan ori ka woi??hg jgn memain..klu la ikan lain..masak aku!!
Sepoi  : aku bukan nk muhong hg woi, klu ikan ni tipu…hg ludah muka aku…plz, aku bukan jenih yg suka menipu
Aku     : (muka dengan senyum dan cerita..maklum la termakan ayat2 power cucu dia) betui nih??cayalah…aku mau woi…hahahabila bleh pi tengok ikan??
Sepoi  : nti ada masa kita pi tengok…
Aku     : orait..aku booking woi…jgn bg orang dulu…hahaha
Sepoi  : okeh…hg dulu, depa kendian..hg x jadi ja..aku ludah hg…puihhhhhhhh
Aku     : gulp (mcm bisness ngn KL gangster)

Siyes, bukan senang beb nak dapat spesis tersebut. Ni aku up beberapa pic ikan tersebut. korang lepas tengok pic ni percaya la…sahih “makan x kenyang, mandi x basah, makan x lalu n berak lak x pam”…caya laaaa…hahahahaa

Nah, ni aku sertakan pic cucu beliau…(abeh la hg sepoi…belungguk la manusia cari hg lepaih nih..hahaha)

Hensem jugak si Sepoi nih... hehehe
  Orait…aku nk cerita banyak pun x guna. Ni ada la sikit sebanyak pic2 ikan yg di gelar MALAYSIAN GOLDEN BLUE BASE F1

Close up Spesis Terulung MALAYSIAN GOLDEN F1 BLUE BASE PAK NDAK TALIB
Jika berminat nk berkongsi kolam dengan aku untuk spesis terulung ini. Boleh lah hubungi aku di talian 019-2703005. Aku x boleh nk jual ikan nih…psl perjanjian aku dengan pak ndak talib menyatakan anak ikan yg akan terhasil dari induk F1 ni, dia nk tengok jugak bagaimana dia punya anak (F2) develop colour. So, nk kongsi kolam tu, di alu-alukan…harga???sila kol…percayalah…anda pasti terkentut tatkala mengetahui harga yg di tawarkan adalah amat2 berpatutan serta terendah di pasaran…x caya??hahh ce kol…ce kol…hehehehe

Sedikit tatapan untuk peminat Arowana... amacam...ada berani ?


4 comments:

  1. wallawei......compem bedengung aku dibuatnyer ngan kecantikan ikan nie.... erm bilerla bleh dapat erk...MGpun susah nak dapat nie kan plak MGBB....tp kot ada pree alhamdulillah....syukur....

    ReplyDelete
  2. Free je syukur....free je syukur....byr?...bedengkur?

    ReplyDelete
  3. style2... jom bukit merah! hehe...

    ReplyDelete